- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 107 wyświetleń
Składniki:
- 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej
- szczypta soli
- dwie paczuszki wiórków kokosowych (po 75g)
- 2 łyżeczki masła
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 50 g blanszowanych migdałów
Przygotowanie:
- Kaszę przelej wrzątkiem i odcedź. Przełóż do niedużego garnuszka, zalej szklanką wrzątku, dodaj szczyptę soli i gotuj na małym ogniu około 20-25 minut. Dodaj masło, wymieszaj i odstaw na 10 min.
- Upraż połowę wiórków na patelni, dodaj do nich miód i mieszaj aż miód się rozpuści i oblepi wiórki.
- Dodaj gorące wiórki do kaszy z cukrem waniliowym i aromatem. Dokładnie wymieszaj i przestudź.
- Migdały upraż na suchej patelni.
- Formuj kuleczki, do środka każdej włóż jednego migdała i obtaczaj je w wiórkach.
- Przed podaniem schłodź w lodówce.
Wskazówki:
Żródło przepisu:
Mniam